Ефективност на екстракта от зелено кафе

Разбира се, ефективността на таблетките за отслабване би била чисто теоретична, ако не бяха проведени лабораторни изследвания. Учените провеждат тестове, чиято цел е проверка на спирането на натрупване на мазнини и наддаване на телесна маса при мишки, на които е прибавян екстракт от зелено кафе към храната. Експериментът показва много по-малко мастна тъкан и по-ниска телесна маса при гризачите, на които е даван екстракт от зелено кафе. Следователно е установено, че екстрактът от зелено кафе има потенциал да подпомага отслабването, понеже намалява натрупването на тлъстини и стимулира метаболизма на мазнините в черния дроб.

Естествено изследванията не спират до опитите върху гризачи. През 2011 г. се появяват първите експертизи, свързани с изследвания с участието на хора. Въпреки че тестовете се ограничават само до петима души, те позволяват да се направият оптимистични заключения. При хората от изследваната група, на които менюто е допълнено с екстракт от зелено кафе, се наблюдава значително намаляване на телесното тегло в сравнение с групата, на която е давано плацебо.

Учените също така решиха да тестват действието на екстракта от зелено кафе за безопасността на отслабването при хора, страдащи от диабет. В проучването е включена група от 16 пациенти със съотношение на половете 1:1. След 12 седмици на употреба на препарати, съдържащи екстракт от зелено кафе, резултатите въвеждат учените в истинско изумление. По време на експеримента, участващите в него загубили средно 10,5% от общото телесно тегло и 16% мастна тъкан. Освен това не са наблюдавани практически никакви негативни странични ефекти, които са се появявали в изследваната група при прилагането на други, синтетични хранителни добавки със свойства за отслабване.

поръчай сега